Knygų skaitymas

(Nuotrauka/burst.shopify.com)

Jei jau savo tinklaraštį dedikuoju mokymuisi, pamaniau, kad vertėtų neaplenkti skaitymo temos.

Su knygomis mane sieja įdomus ryšys. Niekada nebuvau knygų „graužikas“. Nors pasakyti, kad neskaičiau knygų, taip pat negaliu. Pamenu, mokyklos laikais, būdavo akimirkų, kada užeidavo noras skaityti. Vedamas smalsumo į rankas paėmiau Aldonos Žemaitytės knygą „Amžino įšalo žemėje“, kuri paliko stiprų įspūdį. Su pasimėgavimu perskaičiau Guliverio keliones ir kitas panašaus žanro knygas.

Skaitau bangomis. Galiu neatsiversti knygos porą mėnesiu, bet jei jau paimu į rankas knygą ir nuo pirmųjų puslapių jaučiu kylantį norą sužinot kas bus toliau – nebegaliu sustoti. Tokia knyga visur, prie lovos, prie stalo, neslėpsiu, ir tualete (na turiu tokią silpnybę…).

Buvau labai pamėgęs Čekuolį. Pirmosios knygos tiesiog „sprogo“. Berods turiu visus leidimus. Nors dabar susidomėjimas Algimanto kūryba kiek atlyžo. Labai jau panašus žanras dominuoja visose knygose, pasidarė nuspėjama ir nebekelia susidomėjimo. Užkabino Andriaus Tapino „Vilko valanda“ ir „Maro diena“, Aušros Maldeikienės „Melo ekonomika“ ir t.t.

Šiuo metu ant stalo guli ir savo eilės laukia Sauliaus Jovaišo „Boso valanda“ bei Anthony Robbins „Pažandinkite savyje milžiną“. Buvo ir trečia – Eric Weiner „Laimės geografija“. Deja, pastaroji pasitaikė iš tų knygų, kurias „suvalgiau“ labai greitai. Jau skaitydamas įžangą supratau, jog ši knyga bus įdomi. Tuo labiau, ji tikrai geografinė.

Autorius aplankė 10 šalių norėdamas išsiaiškinti kaip jose suprantama laimė. Tai ne romanas, ar paprasta nuotykių knyga. Autorius mini įvairius socialinių tyrimų pavyzdžius, dažnai pasineria į vidinius apmąstymus ir labai įtraukiančiai analizuoja aplankytos šalies žmonių elgseną per laimės supratimo prizmę.

Drąsiai knygą galiu rekomenduoti geografijos mokytojams. Norite šmaikščiai pristatyti pietų Aziją ar rytų Europą – paskaitinėkite knygoje apie Indiją ar Moldovą. Medžiaga superinė.

Apie mane sudominusias knygas planuoju ir toliau rašyti. Knygų kritiku tikrai netapsiu, bet savo požiūri pasistengsiu išsakyti.

5 mintys apie “Knygų skaitymas”

  1. 😉 Būtų smagu paskaituti tavo nuomonę apie LL verstas 9 knygas ir 35 pavadinimų knygas apie lyderystę… 😉

    Patinka

      1. Tomai, gal nes išsidalinti mokykloje kaip kokį LL knygų skaitytojų būrelį įkurti, ir dalintis, kas ką įdomaus perskaito tose knygose… Nes mums priekaištavo, kad ir trečiam etape knygų pirkimą ir vertimą įtraukėm, nes citata: “Knygų dabar niekas nebeskaito…“

        Patinka

Parašykite komentarą